Auction Catalog bids will close at 20:30 on Sunday, November 26th, and will then switch to the live auction format at 20:32. The live bid duration is 15 seconds, and each time a new bid arrives, the duration will be extended by 10 seconds.
The commission rate in our auction is 10% and the VAT rate is 20%. Payments are received within 7 (seven) business days after the end of the auction. You can examine the works on sale at the Ünal Auction House until Saturday, November 25, 18:30. Buyers who participate in our auction will be evaluated as having seen and examined the product on site.
There is no "SALE CANCELLATION, RIGHT OF WITHDRAWAL or WAIVER OF PURCHASE" after the auction. Otherwise, 30% intermediary service is applied as a penalty.
SULTAN II. MAHMUT HAN FERAŞET BERATI
1-10 Rebiülahir 1223 - 27 Mayıs-5 Haziran 1808 Seyid soyundan geldiğini idaa edip bunu ispat eden Seyid Feyzullah'tan vergi alınmaması hakında berat
Ebat: 76x56 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
MEKKE-İ MÜKERREME ŞEHADETNAME
Hicri: 1306 tarihli seyidlik şehadetnamesi
Ebat: 48x33 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
I. ABDÜLHAMİT HAN BERAT
Medine-i Münevverede Peygamber Efendimizin ravzasında dörtte bir kırat süpürücülük hizmetine sahip olan Abdullah kızı Ruşen Kadın vefat edip görevi boşta kalmıştır. Söz konusu göreve İstanbul sakinlerinden Abdullah kızı Hacı Ayşe Mutebere talip olduğundan kendisine berat verilmesini Darussade ağası olup Harameyn vakıflerı nazırı olan İdris Ağa arz etmiş olduğundan arzı gereği 19 Cemaziyelevvel 1201 (9 Mart 1787) de bu beratı verdim ve buyurdum ki;İstanbul'da sakin adı geçen Abdullah kızı Hacı Ayşe Mutebere söz konusu dörtte bir kırat süpürücülük hizmetine sahip olup lazım olan hizmetini tarafından tayin eylediği kaymakam ve naibi tazim ve edeple ve sonsuz haya ve utanma duygusuyla yerine getirsin
23 Cemaziyelevvel 1201 (13 Mart 1787).
Share
Ask a question
Ask a question
EL YAZMA KUR'AN-I KERİM
Ketebe: Hacı Mahmud Hamdi İbn-i Abdullah Karesi Hicri: 1282; Ser levhası ve Ketebe sayfası rokoko full altın tezhiplidir, hattatın yazdığı onunucu mushaftır, Halid-i Nakşibendi ibarelidir, orijinal döneminin deri cildinde koleksiyonluk bir eserdir. Ebat: 12.5x8.5 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
ELİFBA
Dersadet Matba-i Osmaniye de Hicri: 1312 yılında basılan nadir elifba cüzü.
Share
Ask a question
Ask a question
II. MAHMUD FERAŞET BERATI
'Medine'de Ravza-i Mutahhara'nın dörtte bir kırat feraşet hizmetine sahip olan Divan katiplerinden Selim Abdullah'ın vefatı ile görevin Divan Hocalarından Hüseyin oğlu Hacı Selim'e 4 şevval 1229 (19 Eylül 1814) de verilmesi'' ile ilgili Sultan II. Mahmut tuğralı Feraşet Beratı Ebat: 78x54 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
OSMANLI HARİTA
1327 tarihli, beze marufle edilmiş büyük boy İstanbul haritası Ebat: 200x108 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
DUA FRAGMANI
'Dua-i kadehi mübarek'' yan bordürleri altın yaldız dekorlu nadir ve koleksiyonluk fragman Ebat: 53x10 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
Share
Ask a question
Ask a question
OSMANLI CÜZ
Hicri: 1003 (1594) tarihli dönemine ait deri cildinde el çekme büyük cüz Ebat: 29x20 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
DİVAL İŞİ AYET
Kadife üzeri Dival işçiliği ileİlahi ente maksudi ve rızake matlubi(Ya rabbi maksudum sensin, istediğim senin rızanı kazanmaktır.) Ebat:20x42 cm
Share
Ask a question
Ask a question
ABDURRAHMAN B. MUHAMMED B. ALİ B. AHMED el-BİSTAMİ el-HURÜFİ (ö. 858/1454)
Kitabın yazarı Abdurrahman bin Muhammed Bistami Kitabın eksik kısmını tamamlayan Şeyhzade Hacı Ahmed efendidir Eksik kısmın tamamlandığı tarih 1295 dir.Kitap muhafazası ile bulunmaz nitelikte her Koleksiyonerin sahip olmayı isteyeceği bir eserdir.Ebat:Muhafaza 21x11x27 cm-Kitap:17x12 cm
Antakya’da doğdu. İslâmî ilimlerde yetişmek arzusuyla çeşitli ilim merkezlerini dolaştı. M. Smith, kaynak göstermeksizin, Bistâmî’nin 803’te (1401) Halep’in Timur tarafından yağmalanmasını görmüş olabileceğini belirtir (EI2 [Fr.], I, 1286). Daha sonra Kahire’ye giden Bistâmî dinî ilimlerin yanı sıra simya, tıp, tarih gibi alanlarda kendisini yetiştirdi. O dönemde Osmanlılar’ın en önemli ilim ve kültür merkezi olan Bursa’ya ne zaman gittiği belli değildir. Burada, ilim adamlarını himaye etmekle tanınan II. Murad’ın ilgi ve teveccühünü kazandı; bazı eserlerini ona ithaf etti ve bu şehirde öldü.
Share
Ask a question
Ask a question