• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

24.OSMANLI VE AVRUPA ESERLER MÜZAYEDESİ

ÖNEMLİDİR LÜTFEN OKUYUNUZ........

Müzayede Katalog peyleri  25 Mayıs saat 20:30 da kapanıp,akabinde saat 20:31 de canlı müzayede formatına geçecektir. Canlı pey süresi 15 saniye olup her yeni pey geldiğinde süre 10 saniye uzayacaktır.

Müzayedemizde komisyon oranı %15, KDV oranı ise %20'dir. Ödemeler müzayede bitiminden sonra en geç 7 (yedi) iş günü içerisinde alınmaktadır.Ünal Müzayede Evi Belirtilen sürede ödemesi yapılmayan ürünlerin satışını iptal etme hakkını saklı tutar.

Satışa çıkan Eserleri 25 Mayıs Cumartesi saat 18:00 a kadar Ünal Müzayede Evinde inceleyebilirsiniz.Müzayedemize katılan alıcılar ürünü yerinde GÖRMÜŞ,İNCELEMİŞ ve HALİYLE KABUL ETMİŞ olarak değerlendirilecektir.

Tüm Eserlerin ''haliyle'' satışa sunulduğunu,Alıcı satılan malı pey sürmeden evvel yeterince kontrol ettiğini ve Borçlar kanunun 198. maddesinde belirtilen hükümlerden feragat ettiğini kabul ve Tahhüt eder.

Satılan Eserlerin Nakliye ve Kargo ücretleri Alıcıya aittir.Kargoda oluşabilecek hasarlardan Firmamız mesul değildir,Eserlerin elden teslim alınması önerilir

Açık arttırma sonrası "SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI veya ALIMDAN VAZGEÇME" söz konusu değildir. Aksi halde cezai şart olarak %30 aracılık hizmeti uygulanmaktadır

Lot: 86 » RESİM

ERGİN İNAN

İpek üzerine baskı 19/100 numaralı eser Ebat:64x74

14 Kasım 1943 tarihinde Malatya'da doğdu. İlkokulu ve liseyi memleketinde tamamladı. 1964 senesinde İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Resim bölümüne girdi, 1968 senesinde ise mezun oldu. Aynı dönemde bölümünün asistanlık sınavına girdi. Sınavı kazandı ve Helmut Hungerberg'in asistanlığını yapmaya başladı. 1969 senesinde Salzburg Yaz Akademisi'ne katıldı, Prof. Emilio Vedova ile birlikte çalışmalar gerçekleştirdi. 1971 yılında Almanya'ya akademik değişim bursu kazanarak gitti.[1] 1972-73 seneleri arasında Fransa ve İtalya'da çalışmalar yürüttü. 1975 yılında İstanbul Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulunda öğretim üyesi oldu. 7 sene sonra Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde görevine devam etti. 1985 yılında ise profesör unvanını almaya hak kazandı ardından akademik kariyerini Yeditepe Üniversitesinde sürdürdü.[2] 2010 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nü resim dalında kazanmıştır.[3]

Detaylar
Lot: 87 » RESİM

AVNİ ARBAŞ

İmzalı, 1980 tarihli kağıt üzeri karışık teknik ''Develer'' temalı çalışma
Ebat:25x35 cm

 İlk resim öğretmeni sayılabilecek babasının 1929 yılında Sivas’ta ölümü üzerine annesi ile birlikte geldiği İstanbul’da Galatasaray Lisesi’ne kayıt oldu. O günün Galatasaray Lisesi öğrencileri ve günümüz ressamları Cihat Burak ile Selim Turan’la birlikte asker ressamlardan Mehmet Ali Bey’in öğrencisi oldu. Dönemin Akademi hocaları İbrahim Safi ile Naci Kalmukoğlu’nun atölyelerinde çalıştı. 1937 yılında şimdiki adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi olan dönemin Devlet Güzel Sanatlar Akademisi orta kısmına girmek üzere Galatasaray Lisesi’nden ayrıldı. İbrahim Çallı ve Leopold Levy’nin atölyelerinde çalışan Arbaş, Akademi’de kaldığı dokuz yılın son dönemlerinde Devlet Resim ve Heykel Sergilerine katıldı

Fransız Hükûmeti’nin bursu ile Paris’e giden sanatçı 1951 yılında Türkiye’de Maya Galerisi’nde, 1954 yılında ise Paris’te Mahmut Makal’ın “Bizim Köy” adlı kitabından esinlenerek yaptığı çalışmaları ile ilk sergilerini açtı. 1943 yılında evlendiği eşi Zerrin’in ölümü üzerine 1958 yılında Henriette Lapouge ile ikinci evliliğini yaptı. 1966 yılında Henri Montherlant’ın 3. cildini onbeş Litho (Taş baskı) çalışmasıyla resimledi.

Fikret MuallaHakkı AnlıAbidin DinoSelim TuranRemzi RaşaNejad Melih DevrimMübin Orhon ve Albert Bitran ile beraber Paris Türk Ekolü pentür sanatçılarındandır.

Detaylar
Lot: 88 » RESİM

NECDET KALAY

İmzalı, duralit üzeri yağlıboya ''Ayçiçekleri'' Ebat:30x25 cm

Türk Ressam Necdet Kalay 1932 yılında İstanbul’da doğan sanatçı, ilk ve orta öğrenimini bu şehirde tamamlamıştır. İlk çalışmalarına heykel sanatçısı Faruk Morel ve ressam Şeref Akdik‘ten ders alarak başlayan sanatçı, daha sonraki yıllarda İDGSA Resim Bölümü’nde eğitim görmüştür.

1954-1957 yılları arasında eğitim gördüğü Güzel Sanatlar Akademisi’nde pek çok otoriteden resimle birlikte sanat bilgisi dersleri de almış, böylece sanat kültürünü de geliştirmiştir.

Daha çok kendi kendisini geliştirdiği kabul edilen sanatçı, ilk sergisini 1960 yılında İstanbul’da açmıştır. 1970’li yıllarla birlikte resim çalışmalarına yurt dışında devam etme kararı alan sanatçı, o dönemin en ünlü Türk ressamları arasına girmeyi de başarmıştır.

Necdet Kalay’ın resimlerinde daha çok Anadolu peyzajının geniş fırça tuşlarıyla çalışıldığını görürüz.

Onun resimlerinde görüntüyü ana çizgileriyle vermeyi amaçlayan bir özellik ve dekoratif yanı ağır basan bir anlayış ön plandadır. Sanatçı, 1984 yılında ölmüştür.

Detaylar
Lot: 91 » RESİM

İBRAHİM ÇALLI

Usta ressam İbrahim Çallı imzalı Kontrplak üzeri yağlıboya Balık natürmortu(resim çift taraflıdır,arka kısımda sanatçı tarafından yarım bırakılmış bir peysaj resmi vardır)Eser Yüksek Ressam Sayın Bayram Karşıt tarafından onaylıdır..
Ebat:34x46 cm

Rüştiyeyi doğum yeri olan Çal'da, Mülki İdadisini ise İzmir'de bitirdikten sonra, ailesi tarafından askerî okula girmek üzere İstanbul'a gönderildi. Ancak; o, çocukluğunun tutkusu olan resim çalışmalarına yönelerek, o dönemde konaklamak için kaldığı handa konaklayan ve resim dersi alan Vefa İdadisi öğrencilerinin arasına katılarak resim dersleri almaya başladı. Parasını çaldırıp maddi sıkıntı içine girince arzuhalcilik ve daha sonra adliyede kâtiplik gibi farklı işlerde çalıştı. Ermeni asıllı bir ressamla tanıştı ve ondan resim dersleri aldı. Ressam Roben Efendi’den de resim dersleri alan Çallı, Şeker Ahmet Paşa’nın oğlu İzzet Bey’le tanıştı. İzzet Bey’in aracılığı ile Şeker Ahmet Paşa'nın önerisi üzerine 1906 yılında şimdiki adı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi olan dönemin Sanayi-i Nefise Mektebi'ne girdi. Altı yıllık okulu üç yılda bitirdi.

İkinci Meşrutiyet'in ilanıyla Teşkilat-ı Esasiye Kanunu’nda yapılan değişikliklerle birlikte, toplumun tüm kesimlerinde hemen hemen her alanda siyasal, sanatsal ve düşünsel yönden haklar verilince; Ressam Mehmet Ruhi Arel’nin önerisiyle çoğunluğu Sanâyi-i Nefîse Mektebi mezunu Sami YetikŞevket DağHikmet OnatAgah BeyMehmet Ruhi ArelAhmet Ziya AkbulutHalil PaşaHüseyin Zekai PaşaNazmi Ziya GüranHüseyin Avni LifijFeyhaman DuranMehmet Ali Laga ve Müfide Kadri gibi genç ressamlardan oluşan ve Türk ressamlarının ilk örgütü olan Osmanlı Ressamlar Cemiyeti’nin üyesi oldu.

1910 yılında Maarif Vekaleti’nin açmış olduğu burs sınavını birinci olarak Çıplak Adam ve Harekat Ordusunun Muhafız Alayı'ndan Maksut Çavuş adlı çalışmalarıyla kazandı ve Fransa’ya gönderildi. 1910 ile 1914 yılları arası Paris’te Fernand Cormon’un atölyesinde öğrenimini sürdürdü.

I. Dünya Savaşı’nın başlamasıyla yurda döndü. Vallaury’nin yardımcısı olarak Sanayi-i Nefise Mektebi’ne atanan sanatçı, müttefik ülkelere Türk toplumunun değişen yüzünü sanat yoluyla aktarmak amacıyla gerçekleştirilen “Şişli Atölyesi” etkinlikleri kapsamında ürettiği çalışmalarının Viyana ve İstanbul sergilerinin 1917 yılında altı eseriyle katıldığı İstanbul sergisinde “Sanayi-i Nefise Madalyası” kazandı. 1914 Kuşağı onun adıyla “Çallı kuşağı” olarak anıldı.

Çallı'nın, iyi sanatçı olmanın yanı sıra iyi bir öğretmen olduğunu da yetiştirdiği öğrencilerden anlamak olasıdır. Şeref AkdikRefik EpikmanSaim ÖzerenElif NaciMahmut CudaMuhittin SebatiAli Avni ÇelebiZeki Kocamemi ve Bedri Rahmi Eyüpoğlu yetiştirdiği öğrenciler arasında gösterilebilir.

Detaylar
Lot: 92 » RESİM

CEVAT DERELİ

Mukavva üzeri yağlıboya peysaj
Ebat çerçevesiz:19x29 cm

1900'da Rize'de doğdu. Resimle 1907-1914 döneminde İstanbul'da tamamladığı ilk ve orta eğitim sırasında ilgilenmeye başladı. Ressam Nazmi Ziya Güran’ın yonlendirmesi ile daha ileri sanat eğitimi için 1915'te İstanbul'daki Sanâyi-i Nefîse Mektebi (günümüz Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi)'ne girdi. Önce Hikmet Onat atölyesinden çalıştı ve bir yıl sonra İbrahim Çallı'nın atolyesinde öğrenciliğe devam etti. Ogrenci iken "Osmanki Ressamlar Cemiyeti" sergilerine katildi ve diğer ressam arkadaşları ile birlikte 1922-1923'te "Yeni Ressamlar Cemiyeti"ni kurdu. 1924 yılında bu okuldan diploma aldı. Aynı yıl devlet yarışmasını kazanarak devlet bursu ile Paris'e gitti. 1924 ile 1928 yılları arasında Julian Akademisi'nde ve "Paul-Albert Laurens atölyesi"nde çalıştı.1933'te beş Türk ressam ve bir heykeltıraş tarafından kurulan D Grubu ressamları arasına sonradan katıldı ve onların karma sergilerine iştirak etmeye başladı. İkinci Devlet Resim ve Heykel Sergisi'nin birincilik ödülünü kazandı

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 5
sonraki