Lot: 1

Current Price: 100 TL Starting Bid: 100 TL Estimated: TL Losing Winning

SULTAN ABDÜLMECİD HAN

Tuğralı gümüş çift zarf Ağırlık: 64 gr.

- TL
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • SULTAN ABDÜLMECİD HAN-Tuğralı gümüş çift zarf Ağırlık: 64 gr.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    SULTAN ABDÜLMECİD HAN-Tuğralı gümüş çift zarf Ağırlık: 64 gr.

    TLSold
  • SULTAN ABDÜLAZİZ HAN-Tuğralı gümüş çift zarf Ağırlık: 78 gr.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    SULTAN ABDÜLAZİZ HAN-Tuğralı gümüş çift zarf Ağırlık: 78 gr.

    TLSold
  • SULTAN ABDÜLAZİZ HAN-Tuğralı gümüş çift zarf Ağırlık: 73 gr.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    SULTAN ABDÜLAZİZ HAN-Tuğralı gümüş çift zarf Ağırlık: 73 gr.

    TLSold
  • SULTAN II. MAHMUT HAN-Tuğralı gümüş  iki adet zarf Ağırlık: 64 gr.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    SULTAN II. MAHMUT HAN-Tuğralı gümüş iki adet zarf Ağırlık: 64 gr.

    TLSold
  • ASIM USTA-Damgalı 800 ayar gümüş zarf ve fincanı Ağırlık: 28 gr.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    ASIM USTA-Damgalı 800 ayar gümüş zarf ve fincanı Ağırlık: 28 gr.

    TLSold
  • SULTAN II. MAHMUT HAN-Tuğralı gümüş zarf ve Kuznetsov fincanı Ağırlık: 32 gr.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    SULTAN II. MAHMUT HAN-Tuğralı gümüş zarf ve Kuznetsov fincanı Ağırlık: 32 gr.

    TLSold
  • MİNERVA GÜMÜŞ ZARF-Osmanlı pazarına üretim Minerva Damgalı gümüş zarf Ağırlık: 49 gr.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    MİNERVA GÜMÜŞ ZARF-Osmanlı pazarına üretim Minerva Damgalı gümüş zarf Ağırlık: 49 gr.

    TLSold
  • SULTAN II. MAHMUT HAN-Osmanlı kalem işçiliği ile Bitkisel motiflerle dekorlu büyük boy Tuğralı gümüş kahvedan ve jade fincan Ağırlık: 364 gr.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    SULTAN II. MAHMUT HAN-Osmanlı kalem işçiliği ile Bitkisel motiflerle dekorlu büyük boy Tuğralı gümüş kahvedan ve jade fincan Ağırlık: 364 gr.

    TLSold
  • GÜMÜŞ MİSK-İ AMBER BUHURDANI-Osmanlı, iç içe geçmeli iki hazneli gümüşten mamül, altın vermeilli  koleksiyonluk Misk-i Amber buhurdanı Ağırlık: 153 gr. Ebat: 11 cm.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    GÜMÜŞ MİSK-İ AMBER BUHURDANI-Osmanlı, iç içe geçmeli iki hazneli gümüşten mamül, altın vermeilli koleksiyonluk Misk-i Amber buhurdanı Ağırlık: 153 gr. Ebat: 11 cm.

    TLSold
  • OSMANLI ZENNE SÜTLÜK-Tuğralı ve sah damgalı, Kalem işçiliği ile Bitkisel dekorlu nadir ve koleksiyonluk gümüş zenne boy sütlük Ağırlık: 121 gr. Ebat: 9 cm.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    OSMANLI ZENNE SÜTLÜK-Tuğralı ve sah damgalı, Kalem işçiliği ile Bitkisel dekorlu nadir ve koleksiyonluk gümüş zenne boy sütlük Ağırlık: 121 gr. Ebat: 9 cm.

    TLSold
  • SALİHA SULTAN-Saliha Sultan'ın 1909 tarihinde doktoruna hediyesi, Sultan Abdülhamid Han tuğralı Koleksiyonluk ve nadide gümüş parfümlük Ağırlık: 201 gr. Ebat: 11 cm.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    SALİHA SULTAN-Saliha Sultan'ın 1909 tarihinde doktoruna hediyesi, Sultan Abdülhamid Han tuğralı Koleksiyonluk ve nadide gümüş parfümlük Ağırlık: 201 gr. Ebat: 11 cm.

    TLSold
  • SYMRNA BUHURDAN-Osmanlı, Dönemin en ünlü gümüş ustası P. Tassi Smyrna damgalı altın vermeil işçilikli repousse dekorlu dilim gövdeli son derece nadir ve koleksiyonluk gümüş buhurdan Ağırlık:540 gr. Ebat: 27 cm.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    SYMRNA BUHURDAN-Osmanlı, Dönemin en ünlü gümüş ustası P. Tassi Smyrna damgalı altın vermeil işçilikli repousse dekorlu dilim gövdeli son derece nadir ve koleksiyonluk gümüş buhurdan Ağırlık:540 gr. Ebat: 27 cm.

    TLSold
  • SULTAN ABDÜLAZİZ HAN-Tuğralı 6 adet gümüş zarf takımı Ağırlık: 220 gr.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    SULTAN ABDÜLAZİZ HAN-Tuğralı 6 adet gümüş zarf takımı Ağırlık: 220 gr.

    TLSold
  • OSMANLI KUKA ÇİFT ZARF-Osmanlı Kuka el oyma stilize bitkisel motiflerle dekorlu son derece nadir çift zarf ve porselen fincanı.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    OSMANLI KUKA ÇİFT ZARF-Osmanlı Kuka el oyma stilize bitkisel motiflerle dekorlu son derece nadir çift zarf ve porselen fincanı.

    TLSold
  • SULTAN ABDÜLMECİD HAN-Sultan Abdülmecid Han Tuğralı dilimli Süleymaniye formlu koleksiyonluk gümüş buhurdan Ebat: 19 cm. Ağırlık: 447 gr.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    SULTAN ABDÜLMECİD HAN-Sultan Abdülmecid Han Tuğralı dilimli Süleymaniye formlu koleksiyonluk gümüş buhurdan Ebat: 19 cm. Ağırlık: 447 gr.

    TLSold
  • OSMANLI BUHURDAN-Telkari gümüşten mamül, son derece zarif işçilikli osmanlı dönemi buhurdan Ebat: 14x17x13 cm. Ağırlık: 412 gr.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    OSMANLI BUHURDAN-Telkari gümüşten mamül, son derece zarif işçilikli osmanlı dönemi buhurdan Ebat: 14x17x13 cm. Ağırlık: 412 gr.

    TLSold
  • OSMANLI BUHURDAN-Osmanlı dönemi, ajur dekorlu, altın vermeilli, mükemmel form ve kondisyonda Saray işçiliği gümüş buhurdan Ebat: 16 cm. Ağırlık: 421 gr.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    OSMANLI BUHURDAN-Osmanlı dönemi, ajur dekorlu, altın vermeilli, mükemmel form ve kondisyonda Saray işçiliği gümüş buhurdan Ebat: 16 cm. Ağırlık: 421 gr.

    TLSold
  • SULTAN ABDÜLAZİZ HAN-Tuğralı, sah damgalı ve çeşnili, ajur ve kalem işçilikli nadir formda kulplu gümüş saray işi buhurdan Ebat: 16 cm. Ağırlık: 307 gr.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    SULTAN ABDÜLAZİZ HAN-Tuğralı, sah damgalı ve çeşnili, ajur ve kalem işçilikli nadir formda kulplu gümüş saray işi buhurdan Ebat: 16 cm. Ağırlık: 307 gr.

    TLSold
  • OSMANLI GÜLABDAN-19. yy. İstanbul işi Rumi motifli koleksiyonluk kallavi gümüş gülabdan Ebat: 27 cm. Ağırlık: 181 gr.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    OSMANLI GÜLABDAN-19. yy. İstanbul işi Rumi motifli koleksiyonluk kallavi gümüş gülabdan Ebat: 27 cm. Ağırlık: 181 gr.

    TLSold
  • GÜMÜŞ GÜLABDAN-Osmanlı, ermeni usta damgalı Süleymaniye dilimli işçilikli büyük boy buhurdan Ebat: 26.5 cm. Ağırlık: 308 gr.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    GÜMÜŞ GÜLABDAN-Osmanlı, ermeni usta damgalı Süleymaniye dilimli işçilikli büyük boy buhurdan Ebat: 26.5 cm. Ağırlık: 308 gr.

    TLSold
  • SULTAN II. MAHMUT HAN-Tuğralı,Repousse işçilik ile yoğun bitkisel motiflerle dekorlu zenne boy oldukça nadir gümüş kahvedan Ebat: 13 cm. Ağırlık: 161 gr.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    SULTAN II. MAHMUT HAN-Tuğralı,Repousse işçilik ile yoğun bitkisel motiflerle dekorlu zenne boy oldukça nadir gümüş kahvedan Ebat: 13 cm. Ağırlık: 161 gr.

    TLSold
  • ÇANAKKALE ŞEKERLİK-Osmanlı, kapak kısmı büyük boy kedi dekorlu Çanakkale şekerlik, Barbutin tekniği ile yapılmış eser kırmızı hamurlu, şeffaf parlak sırlı, çok renk süslemelidir, son derece nadir ve koleksiyonluk eserin bir iki ufak atığı vardır Ebat: 27x21 cm.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    ÇANAKKALE ŞEKERLİK-Osmanlı, kapak kısmı büyük boy kedi dekorlu Çanakkale şekerlik, Barbutin tekniği ile yapılmış eser kırmızı hamurlu, şeffaf parlak sırlı, çok renk süslemelidir, son derece nadir ve koleksiyonluk eserin bir iki ufak atığı vardır Ebat: 27x21 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ KALLAVİ BUHURDAN-Osmanlı, muhtemelen saray atölyelerinde imal edilmiş kallavi boy kalem ve repousse işçilikli altın  vermeyli görülmemiş ebat ve formda son derece nadir gümüş buhurdan Ağırlık: 1579 gr. Ebat: Tepsi Çapı: 29.5 cm. Yükseklik: 28.5 cm.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    GÜMÜŞ KALLAVİ BUHURDAN-Osmanlı, muhtemelen saray atölyelerinde imal edilmiş kallavi boy kalem ve repousse işçilikli altın vermeyli görülmemiş ebat ve formda son derece nadir gümüş buhurdan Ağırlık: 1579 gr. Ebat: Tepsi Çapı: 29.5 cm. Yükseklik: 28.5 cm.

    TLSold
  • SULTAN I. MAHMUT HAN-Demir üzeri altın çakma işçiliklli, içi dört çekmeceli Sultan I. Mahmut tuğra insiyalli büyük boy murassa eser kasası,son derece nadir koleksiyonluk bir eserdir,restorasyon görmüştür Ebat: 37x49x16 cm.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    SULTAN I. MAHMUT HAN-Demir üzeri altın çakma işçiliklli, içi dört çekmeceli Sultan I. Mahmut tuğra insiyalli büyük boy murassa eser kasası,son derece nadir koleksiyonluk bir eserdir,restorasyon görmüştür Ebat: 37x49x16 cm.

    TLSold
  • HATTAT MAKASI-Osmanlı, full  altın kakma  işçilikli iyi kondisyonda koleksiyonluk hattat makası Ebat: 26 cm.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    HATTAT MAKASI-Osmanlı, full altın kakma işçilikli iyi kondisyonda koleksiyonluk hattat makası Ebat: 26 cm.

    TLSold
  • HATTAT MAKASI-Osmanlı, altın kakma  işçilikli,  koleksiyonluk hattat makası Ebat: 24 cm.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    HATTAT MAKASI-Osmanlı, altın kakma işçilikli, koleksiyonluk hattat makası Ebat: 24 cm.

    TLSold
  • ŞİŞ BASTON-Osmanlı, boynuz saplı ağaç gövdeli şiş baston Ebat: 80 cm.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    ŞİŞ BASTON-Osmanlı, boynuz saplı ağaç gövdeli şiş baston Ebat: 80 cm.

    TLSold
  • RAVZA-I MUHATARA-Osmanlı, fildişinden mamül son derece nadir eşi bulunmaz feraşet makamı süpürgesi Ebat: Fildişi kısmı: 26 cm.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    RAVZA-I MUHATARA-Osmanlı, fildişinden mamül son derece nadir eşi bulunmaz feraşet makamı süpürgesi Ebat: Fildişi kısmı: 26 cm.

    TLSold
  • 84 RUS TABAKA-Rus, 84 zolotnik damgalı ve insiyalli savat işçilikli gümüş sigara tabakası Ebat: 10x6 cm. Ağırlık: 107 gr.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    84 RUS TABAKA-Rus, 84 zolotnik damgalı ve insiyalli savat işçilikli gümüş sigara tabakası Ebat: 10x6 cm. Ağırlık: 107 gr.

    TLSold
  • OSMANLI TABAKA-Demir üzeri altın ve gümüş çakma işçilikle Camii dekorlu nadir tabaka Ebat: 10x7 cm.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    OSMANLI TABAKA-Demir üzeri altın ve gümüş çakma işçilikle Camii dekorlu nadir tabaka Ebat: 10x7 cm.

    TLSold
  • OSMAN KONUK(TOMBAK OSMAN)-20. yy. sonu merhum Osman Konuk usta yapımı, İstanbul işi kalemkari desenlerle çiçek motifleri ile dekorlu, bakır üzeri Tombak kallavi boy koleksiyonluk ve bulunmaz kapaklı kuzu sahanı Ebat:27x35 cm

    Lot No: 31

    Lot: 31

    OSMAN KONUK(TOMBAK OSMAN)-20. yy. sonu merhum Osman Konuk usta yapımı, İstanbul işi kalemkari desenlerle çiçek motifleri ile dekorlu, bakır üzeri Tombak kallavi boy koleksiyonluk ve bulunmaz kapaklı kuzu sahanı Ebat:27x35 cm

    TLSold
  • MEHMET PEKERİM USTA-Smoki kuars taşına ters oyma işçilik ile Akdamar Kilisesi figürlü, Mineli ve ufak Elmas taşlarla bezeli Gümüş Yüzük.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    MEHMET PEKERİM USTA-Smoki kuars taşına ters oyma işçilik ile Akdamar Kilisesi figürlü, Mineli ve ufak Elmas taşlarla bezeli Gümüş Yüzük.

    TLSold
  • KEHRİBAR TESPİH-Kazaz Püsküllü 33'lük Kehribar Tesbih.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    KEHRİBAR TESPİH-Kazaz Püsküllü 33'lük Kehribar Tesbih.

    TLSold
  • KABE ÖRTÜSÜ-Arabistan'da dokunmuş Kabe iç Örtüsü Ebat: 73x150 cm.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    KABE ÖRTÜSÜ-Arabistan'da dokunmuş Kabe iç Örtüsü Ebat: 73x150 cm.

    TLSold
  • 2 ADET DESTİMAL-İ ŞERİF-Osmanlı döneminde her yıl Ramazan ayının 15'inde Hırka-i Saadet ziyareti sırasında bizzat Padişah tarafından dağıtılan Hırka-i Saadete sürülen tülbentlerdir Ebat: 60x60 cm.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    2 ADET DESTİMAL-İ ŞERİF-Osmanlı döneminde her yıl Ramazan ayının 15'inde Hırka-i Saadet ziyareti sırasında bizzat Padişah tarafından dağıtılan Hırka-i Saadete sürülen tülbentlerdir Ebat: 60x60 cm.

    TLSold
  • CANTAGALLİ MAŞRAPA-İznik desenli Kusursuz kondisyonda Cantagalli maşrapa Ebat:24 cm.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    CANTAGALLİ MAŞRAPA-İznik desenli Kusursuz kondisyonda Cantagalli maşrapa Ebat:24 cm.

    TLSold
  • CANTAGALLİ TABAK-İznik desenli kusursuz kondisyonda ''Cantagalli'' Tabak Ebat:33 cm.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    CANTAGALLİ TABAK-İznik desenli kusursuz kondisyonda ''Cantagalli'' Tabak Ebat:33 cm.

    TLSold
  • KÜTAHYA TABAK-Osmanlı, kütahya imalatı yıldız dekorlu büyük boy duvar tabağı Ebat: 29 cm.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    KÜTAHYA TABAK-Osmanlı, kütahya imalatı yıldız dekorlu büyük boy duvar tabağı Ebat: 29 cm.

    TLSold
  • KÜTAHYA TABAK-Osmanlı, kütahya imalatı geometrik motiflerle dekorlu büyük boy duvar tabağı Ebat: 26 cm.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    KÜTAHYA TABAK-Osmanlı, kütahya imalatı geometrik motiflerle dekorlu büyük boy duvar tabağı Ebat: 26 cm.

    TLSold
  • OSMANLI BUHURDAN-Osmanlı dönemi pirinçten mamül ajur ve kalem işçilikli üç ayak üzerinde yükselen tablalı farklı formda koleksiyonluk buhurdan Ebat: 25x19 cm.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    OSMANLI BUHURDAN-Osmanlı dönemi pirinçten mamül ajur ve kalem işçilikli üç ayak üzerinde yükselen tablalı farklı formda koleksiyonluk buhurdan Ebat: 25x19 cm.

    TLSold
  • AMADEO PREZİOSSİ-İmzalı, 1858 tarihli Saray arabası ile gezintiye çıkmış saray cariyeleri temalı renkli gravür Ebat Çerçeveli: 62x53 cm.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    AMADEO PREZİOSSİ-İmzalı, 1858 tarihli Saray arabası ile gezintiye çıkmış saray cariyeleri temalı renkli gravür Ebat Çerçeveli: 62x53 cm.

    TLSold
  • AMADEO PREZİOSSİ-İmzalı, kahvehanede çubuk ve nargile içenler temalı renkli gravür Ebat Çerçeveli: 62x53 cm.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    AMADEO PREZİOSSİ-İmzalı, kahvehanede çubuk ve nargile içenler temalı renkli gravür Ebat Çerçeveli: 62x53 cm.

    TLSold
  • VOYAGES DU CHEVALİER CHARDİN, EN PERSE, ET AUTRES LİEUX DE L'ORİENT-1811 basımı içerisi büyük boy harita ve gravürlerle dolu son derece nadir koleksiyonluk gravür kitabı. İran ve İslam halkları hakkında şimdiye kadar yayınlanmış en iyi açıklama . Fransız olan ve dinsel zulümden kaçmak için 1681'de İngiltere'ye yerleşen Jean Chardin, Doğu hakkında hiçbir şey bilmiyordu. 1665 yılında yaptığı ilk seyahatinde Hindistan'a kadar gitmiş, ardından İran'a dönmüş ve altı yıl burada kalmıştır. 1671'de İzmir, Konstantinopolis, Kırım ve Kafkaslar üzerinden İran'a gitmek üzere tekrar Fransa'dan ayrıldı. Hindistan'ı ikinci kez ziyaret ederek yolculuğunun sonunda nihayet İngiltere'ye yerleşti. Ebat: 35x52 cm.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    VOYAGES DU CHEVALİER CHARDİN, EN PERSE, ET AUTRES LİEUX DE L'ORİENT-1811 basımı içerisi büyük boy harita ve gravürlerle dolu son derece nadir koleksiyonluk gravür kitabı. İran ve İslam halkları hakkında şimdiye kadar yayınlanmış en iyi açıklama . Fransız olan ve dinsel zulümden kaçmak için 1681'de İngiltere'ye yerleşen Jean Chardin, Doğu hakkında hiçbir şey bilmiyordu. 1665 yılında yaptığı ilk seyahatinde Hindistan'a kadar gitmiş, ardından İran'a dönmüş ve altı yıl burada kalmıştır. 1671'de İzmir, Konstantinopolis, Kırım ve Kafkaslar üzerinden İran'a gitmek üzere tekrar Fransa'dan ayrıldı. Hindistan'ı ikinci kez ziyaret ederek yolculuğunun sonunda nihayet İngiltere'ye yerleşti. Ebat: 35x52 cm.

    TLSold
  • 2 ADET SARAY İŞİ HAVLU LOTU-Osmanlı, altın ipliklerle desenli, saray işi büyük boy iki adet havlu Ebat: 100x186 cm. - 79x150 cm.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    2 ADET SARAY İŞİ HAVLU LOTU-Osmanlı, altın ipliklerle desenli, saray işi büyük boy iki adet havlu Ebat: 100x186 cm. - 79x150 cm.

    TLSold
  • OSMANLI YAĞLIK-Osmanlı dönemi, stilize kalyon işlemeli yağlık Ebat: 50x124 cm.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    OSMANLI YAĞLIK-Osmanlı dönemi, stilize kalyon işlemeli yağlık Ebat: 50x124 cm.

    TLSold
  • OSMANLI UÇKUR-Osmanlı dönemi, Kütahya işi altın tel kırma ve iplik işçilikli keten uçkur Ebat: 21x180 cm.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    OSMANLI UÇKUR-Osmanlı dönemi, Kütahya işi altın tel kırma ve iplik işçilikli keten uçkur Ebat: 21x180 cm.

    TLSold
  • OSMANLI YAĞLIK-Osmanlı dönemi, keten yağlık Ebat: 42x112 cm.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    OSMANLI YAĞLIK-Osmanlı dönemi, keten yağlık Ebat: 42x112 cm.

    TLSold
  • ALTIN SIRMALI PANO-'Hz. Ebubekir Es Sıddık Radıyallahu Teala Anhu'' yazılı kadife üzeri yoğun altın sırma işçilikli koleksiyonluk pano Ebat: 100x75 cm.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    ALTIN SIRMALI PANO-'Hz. Ebubekir Es Sıddık Radıyallahu Teala Anhu'' yazılı kadife üzeri yoğun altın sırma işçilikli koleksiyonluk pano Ebat: 100x75 cm.

    TLSold
  • HAT YAZI LOTU-Yaprak üzerine yazılmış iki adet hat yazı lotu Ebat Çerçeve: 28x36 cm.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    HAT YAZI LOTU-Yaprak üzerine yazılmış iki adet hat yazı lotu Ebat Çerçeve: 28x36 cm.

    TLSold
  • KABE İÇ ÖRTÜSÜ-20. yy. yeşil ipek kumaş üzeri Medine yapımı iç örtüsü Ebat: 90x120 cm.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    KABE İÇ ÖRTÜSÜ-20. yy. yeşil ipek kumaş üzeri Medine yapımı iç örtüsü Ebat: 90x120 cm.

    TLSold
  • KABE İÇ ÖRTÜSÜ-20. yy. kırmızı ipek kumaş üzeri Mekke-i Mükerreme iç örtü Ebat: 91x144 cm.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    KABE İÇ ÖRTÜSÜ-20. yy. kırmızı ipek kumaş üzeri Mekke-i Mükerreme iç örtü Ebat: 91x144 cm.

    TLSold
  • VİLLEROY BOSH-Sanatçı imzalı, büyük boy porselen Elma biblosu Ebat: 18x16 cm.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    VİLLEROY BOSH-Sanatçı imzalı, büyük boy porselen Elma biblosu Ebat: 18x16 cm.

    TLSold
  • SITKI OLÇAR-İmzalı mavi beyaz kallavi boy Kütahya Kase Ebat:19x26 cm

    Lot No: 53

    Lot: 53

    SITKI OLÇAR-İmzalı mavi beyaz kallavi boy Kütahya Kase Ebat:19x26 cm

    TLSold
  • ÇİFT SALEPLİK-Cumhuriyet dönemi, İstanbul görselli, mine, altın yaldız ve el boyama işçilikli kapak tutamağı pirinçten mamül iyi kondisyonda çift saleplik Ebat: 16.5 cm. Tabak Çapı: 14.5 cm.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    ÇİFT SALEPLİK-Cumhuriyet dönemi, İstanbul görselli, mine, altın yaldız ve el boyama işçilikli kapak tutamağı pirinçten mamül iyi kondisyonda çift saleplik Ebat: 16.5 cm. Tabak Çapı: 14.5 cm.

    TLSold
  • HAT YAZI LOTU-Dekope işçilikli Besmele-i Şerif ve Sülüs Nesih Dua (Ebu'd-derdanın Duası) Ebat: 34x19 cm. - 23x50 cm.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    HAT YAZI LOTU-Dekope işçilikli Besmele-i Şerif ve Sülüs Nesih Dua (Ebu'd-derdanın Duası) Ebat: 34x19 cm. - 23x50 cm.

    TLSold
  • MUHAMMED YUŞA-Sülüs Müsenna Ayet-i Kerime 1442 Tarihli Allah'tan başka gerçek ilah yoktur Ebat:68x53 cm

    Lot No: 56

    Lot: 56

    MUHAMMED YUŞA-Sülüs Müsenna Ayet-i Kerime 1442 Tarihli Allah'tan başka gerçek ilah yoktur Ebat:68x53 cm

    TLSold
  • MUHAMMED YUŞA-Sülüs Kelime-i Tevhid 1442 Tarihli Ebat:68x53 cm

    Lot No: 57

    Lot: 57

    MUHAMMED YUŞA-Sülüs Kelime-i Tevhid 1442 Tarihli Ebat:68x53 cm

    TLSold
  • MUHAMMED YUŞA-Sülüs Müsenna Levha 1442 Tarihli Rızık Allah'tandır 68x53 cm

    Lot No: 58

    Lot: 58

    MUHAMMED YUŞA-Sülüs Müsenna Levha 1442 Tarihli Rızık Allah'tandır 68x53 cm

    TLSold
  • HİDİV SU TAKIMI-Osmanlı dönemi Boynuz üzeri gümüş geçmeli Hidiv damgalı (Büyük olasıkla gergedan boynuzu)iki bardak ve bir sürahi Ebat:29 cm Bardak 18 cm

    Lot No: 59

    Lot: 59

    HİDİV SU TAKIMI-Osmanlı dönemi Boynuz üzeri gümüş geçmeli Hidiv damgalı (Büyük olasıkla gergedan boynuzu)iki bardak ve bir sürahi Ebat:29 cm Bardak 18 cm

    TLSold
  • ŞEKERLİK-Ayetlerle dekorlu, kalem işçilikli lapis taşlar montürlü kallavi boy şekerlik Ebat: 24x16 cm.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    ŞEKERLİK-Ayetlerle dekorlu, kalem işçilikli lapis taşlar montürlü kallavi boy şekerlik Ebat: 24x16 cm.

    TLSold
  • HAYDAR BESİM-İmzalı, tuval üzeri yağlıboya tablo Ebat: 50x40 cm.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    HAYDAR BESİM-İmzalı, tuval üzeri yağlıboya tablo Ebat: 50x40 cm.

    TLSold
  • OSMANLI KURAN KABI-Deri üzeri yoğun gümüş tel kırma işçilikli iyi kondisyonda kuran kabı Ebat: 14x10 cm.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    OSMANLI KURAN KABI-Deri üzeri yoğun gümüş tel kırma işçilikli iyi kondisyonda kuran kabı Ebat: 14x10 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ MİNYATÜR MÜZİK ALETLERİ SETİ-Orijinal kutusunda gümüşten mamül 12 adet minyatür müzik aletleri seti Ebat Kutu: 9x18x22 cm.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    GÜMÜŞ MİNYATÜR MÜZİK ALETLERİ SETİ-Orijinal kutusunda gümüşten mamül 12 adet minyatür müzik aletleri seti Ebat Kutu: 9x18x22 cm.

    TLSold
  • TÜFEK ÇAKMAĞI-18. yy. demir üzeri altın çakma işçilikli tüfek çakmağı.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    TÜFEK ÇAKMAĞI-18. yy. demir üzeri altın çakma işçilikli tüfek çakmağı.

    TLSold
  • SAVATLI TEPSİ-Osmanlı dönemi, gümüş üzeri full savat işçiliklli Bektaşiliği temsil eden  12 adet teslim taşı dekorlu son derece nadir koleksiyonluk tepsi Ağırlık: 2109 gr. Ebat: 55x43 cm.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    SAVATLI TEPSİ-Osmanlı dönemi, gümüş üzeri full savat işçiliklli Bektaşiliği temsil eden 12 adet teslim taşı dekorlu son derece nadir koleksiyonluk tepsi Ağırlık: 2109 gr. Ebat: 55x43 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ YAZI TAKIMI-Fransız, gümüşten mamül Artnevu dönemi orijinal kutusunda beş parçadan oluşan yazı takımı.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    GÜMÜŞ YAZI TAKIMI-Fransız, gümüşten mamül Artnevu dönemi orijinal kutusunda beş parçadan oluşan yazı takımı.

    TLSold
  • KATALİN YAZI TAKIMI-Fransız, katalinden mamül yazı takımı.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    KATALİN YAZI TAKIMI-Fransız, katalinden mamül yazı takımı.

    TLSold
  • OSMANLI BAKIR TABAK-Sultan Hatice binti Sultan Mustafa yazılı Bakır tabak Ebat: 22 cm.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    OSMANLI BAKIR TABAK-Sultan Hatice binti Sultan Mustafa yazılı Bakır tabak Ebat: 22 cm.

    TLSold
  • KALEMDAN-İran Kaçar figürlü devasa boy Papier mache Kalemdan Ebat:9.5x40x9.5 cm

    Lot No: 69

    Lot: 69

    KALEMDAN-İran Kaçar figürlü devasa boy Papier mache Kalemdan Ebat:9.5x40x9.5 cm

    TLSold
  • KÜTAHYA BAHARATLIK-18.yy Kütahya iyi kondüsyonda baharatlık (eser daha önce Christies müzayede evinden alınmıştır) Ebat: 5x13x6.5 cm.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    KÜTAHYA BAHARATLIK-18.yy Kütahya iyi kondüsyonda baharatlık (eser daha önce Christies müzayede evinden alınmıştır) Ebat: 5x13x6.5 cm.

    TLSold
  • KÜTAHYA SÜTLÜK-18.yy Kütahya iyi kondüsyonda sütlük (eser daha önce Christies müzayede evinden alınmıştır) Ebat: 5.5 cm.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    KÜTAHYA SÜTLÜK-18.yy Kütahya iyi kondüsyonda sütlük (eser daha önce Christies müzayede evinden alınmıştır) Ebat: 5.5 cm.

    TLSold
  • KÜTAHYA ÇEREZLİK-18.yy Kütahya iyi kondisyonda çerezlik (eser daha önce Christies müzayede evinden alınmıştır) Ebat: 10 cm.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    KÜTAHYA ÇEREZLİK-18.yy Kütahya iyi kondisyonda çerezlik (eser daha önce Christies müzayede evinden alınmıştır) Ebat: 10 cm.

    TLSold
  • ÇANAKKALE EKMEKLİK-Osmanlı, 19. yy. şeffaf sırlı, sepet formunda tasarlanmış eserin üzeri sır altına kahverengi, yeşil, mangan moru ve krem sır akıtmalı Çanakkale ekmeklik Ebat:41.5x25.5 cm.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    ÇANAKKALE EKMEKLİK-Osmanlı, 19. yy. şeffaf sırlı, sepet formunda tasarlanmış eserin üzeri sır altına kahverengi, yeşil, mangan moru ve krem sır akıtmalı Çanakkale ekmeklik Ebat:41.5x25.5 cm.

    TLSold
  • KÜTAHYA TABAK-At üstünde ok atan alp temalı tabak Ebat:27 cm

    Lot No: 74

    Lot: 74

    KÜTAHYA TABAK-At üstünde ok atan alp temalı tabak Ebat:27 cm

    TLSold
  • TELKARİ ŞEKERLİK-Kapak tutamağı Hilal formlu Telkari şekerlik Ebat:19x13 cm Ağırlık:131 gr

    Lot No: 75

    Lot: 75

    TELKARİ ŞEKERLİK-Kapak tutamağı Hilal formlu Telkari şekerlik Ebat:19x13 cm Ağırlık:131 gr

    TLSold
  • GÜMÜŞ ENFİYE KUTUSU-Osmanlı dönemi çift taraflı açılan Repousse işçilikli gümüş enfiye kutusu Ebat:7.5x2x5.5 cm Ağırlık :83 gr

    Lot No: 76

    Lot: 76

    GÜMÜŞ ENFİYE KUTUSU-Osmanlı dönemi çift taraflı açılan Repousse işçilikli gümüş enfiye kutusu Ebat:7.5x2x5.5 cm Ağırlık :83 gr

    TLSold
  • MEHMET ŞEFİK-Sülüs Ayet-i Kerime ''Muhakkakki sen yüce bir Ahlak üzeresin'' manalı Kalıp Mehmet Şefik Hat Levha Ebat:37.5x61.5 cm

    Lot No: 77

    Lot: 77

    MEHMET ŞEFİK-Sülüs Ayet-i Kerime ''Muhakkakki sen yüce bir Ahlak üzeresin'' manalı Kalıp Mehmet Şefik Hat Levha Ebat:37.5x61.5 cm

    TLSold
  • SİYAH DAL MERCAN-Siyah dal Mercan parçaları Ağırlık: 207 gr.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    SİYAH DAL MERCAN-Siyah dal Mercan parçaları Ağırlık: 207 gr.

    TLSold
  • YILDIZ ÇAYDANLIK-Osmanlı, yıldız porselen damgalı ağız kısmı restorasyonlu çaydanlık Ebat: 16x25 cm.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    YILDIZ ÇAYDANLIK-Osmanlı, yıldız porselen damgalı ağız kısmı restorasyonlu çaydanlık Ebat: 16x25 cm.

    TLSold
  • BEBERUHİ ve MATİZ KARAGÖZ-Orijinal Beberuhi ve Matiz Karagöz figürü ile Bahçe oyununda Acem Süvari Taslağı Ebat:35 cm

    Lot No: 80

    Lot: 80

    BEBERUHİ ve MATİZ KARAGÖZ-Orijinal Beberuhi ve Matiz Karagöz figürü ile Bahçe oyununda Acem Süvari Taslağı Ebat:35 cm

    TLSold
  • KEMHA KUMAŞ-Osmanlı dönemi 18.yy kumaş Ebat:107x67 cm

    Lot No: 81

    Lot: 81

    KEMHA KUMAŞ-Osmanlı dönemi 18.yy kumaş Ebat:107x67 cm

    TLSold
  • JACOP PETİT SAHLEPLİK-Osmanlı pazarına özel üretim kabartma floral motifli şaheser porselen sahleplik (kapak kırık ve tamirlidir) Ebat: 17 cm.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    JACOP PETİT SAHLEPLİK-Osmanlı pazarına özel üretim kabartma floral motifli şaheser porselen sahleplik (kapak kırık ve tamirlidir) Ebat: 17 cm.

    TLSold
  • DİVİT,KAMBER VE DEĞİRMEN LOTU-Pirinç kahve değirmeni, kamber ve usta damgalı divit lotu Ebat Divit : 23.5 cm. Değirmen: 18 cm.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    DİVİT,KAMBER VE DEĞİRMEN LOTU-Pirinç kahve değirmeni, kamber ve usta damgalı divit lotu Ebat Divit : 23.5 cm. Değirmen: 18 cm.

    TLSold
  • RULO DUA-Rulo halinde Dua kitabı Ebat:6x242 cm

    Lot No: 84

    Lot: 84

    RULO DUA-Rulo halinde Dua kitabı Ebat:6x242 cm

    TLSold
  • J.DENT LONDON-J.Dent London çift kapaklı,Osmanlı Mineli kadranı kusursuz kondüsyonda gümüş cep saati ve kartpostal lotu

    Lot No: 85

    Lot: 85

    J.DENT LONDON-J.Dent London çift kapaklı,Osmanlı Mineli kadranı kusursuz kondüsyonda gümüş cep saati ve kartpostal lotu

    TLSold
  • KÜTAHYA BİBLO-Kütahya biblo ve THY bilet lotu Ebat: Biblo: 11x9 cm.

    Lot No: 86

    Lot: 86

    KÜTAHYA BİBLO-Kütahya biblo ve THY bilet lotu Ebat: Biblo: 11x9 cm.

    TLSold
  • KEÇE YELEK VE TESPİH-Anadolu işi Keçe yelek ve Tesbih

    Lot No: 87

    Lot: 87

    KEÇE YELEK VE TESPİH-Anadolu işi Keçe yelek ve Tesbih

    TLSold
  • SULUBOYA İSTANBUL-Kağıt üzeri suluboya İstanbul peysajı.Resmin arka tarafında Charlotte Meysey Thompson 1927 ve Constantinople Jane M.Duncombe 1867 Tarihli ve ithaflıdır Ebat:14x35 cm

    Lot No: 88

    Lot: 88

    SULUBOYA İSTANBUL-Kağıt üzeri suluboya İstanbul peysajı.Resmin arka tarafında Charlotte Meysey Thompson 1927 ve Constantinople Jane M.Duncombe 1867 Tarihli ve ithaflıdır Ebat:14x35 cm

    TLSold
  • SULTAN 1.ABDÜLHAMİD HAN-Osmanlı Tuğralı gümüş zarf Ağırlık: 33 gr.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    SULTAN 1.ABDÜLHAMİD HAN-Osmanlı Tuğralı gümüş zarf Ağırlık: 33 gr.

    TLSold
  • TOPHANELİ İSMET-Tophaneli İsmet usta yapımı 99'luk Kuka Tesbih

    Lot No: 90

    Lot: 90

    TOPHANELİ İSMET-Tophaneli İsmet usta yapımı 99'luk Kuka Tesbih

    TLSold
  • MELİHA COŞKUN-Meliha Coşkun yapımı porselen Kaftan Ebat:29x30 cm

    Lot No: 91

    Lot: 91

    MELİHA COŞKUN-Meliha Coşkun yapımı porselen Kaftan Ebat:29x30 cm

    TLSold
  • KABE ÖRTÜ FRAGMANI-Kadife üzeri yoğun Gümüş tel kırma işçilikli Kabe örtü fragmanı Ebat:82x55 cm

    Lot No: 92

    Lot: 92

    KABE ÖRTÜ FRAGMANI-Kadife üzeri yoğun Gümüş tel kırma işçilikli Kabe örtü fragmanı Ebat:82x55 cm

    TLSold
  • RÜKSAN DİNÇTÜRK-Duralit üzeri yağlıboya 1958 tarihli çalışma Ebat:65x23 cm

    Lot No: 93

    Lot: 93

    RÜKSAN DİNÇTÜRK-Duralit üzeri yağlıboya 1958 tarihli çalışma Ebat:65x23 cm

    TLSold
  • KÜTAHYA PANO-Kütahya çini üzeri Kabe çalışması Ebat:40x20 cm

    Lot No: 94

    Lot: 94

    KÜTAHYA PANO-Kütahya çini üzeri Kabe çalışması Ebat:40x20 cm

    TLSold
  • ÇİFT YASTIK-Bir çift Kündekari  desenli yastık yüzü Ebat: 51x51 cm.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    ÇİFT YASTIK-Bir çift Kündekari desenli yastık yüzü Ebat: 51x51 cm.

    TLSold
  • PAPAZ ATKISI-İstanbul işi altın sırma işçilikli Papaz atkısı Ebat: 218 cm.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    PAPAZ ATKISI-İstanbul işi altın sırma işçilikli Papaz atkısı Ebat: 218 cm.

    TLSold
  • KAPAKLI SAHAN-Osmanlı dönemi bakır kapaklı sahan Ebat:20x29.5 cm

    Lot No: 97

    Lot: 97

    KAPAKLI SAHAN-Osmanlı dönemi bakır kapaklı sahan Ebat:20x29.5 cm

    TLSold
  • KAPAKLI SAHAN-Osmanlı dönemi rumca yazılı bakır kapaklı sahan Ebat:20x28 cm

    Lot No: 98

    Lot: 98

    KAPAKLI SAHAN-Osmanlı dönemi rumca yazılı bakır kapaklı sahan Ebat:20x28 cm

    TLSold
  • ŞAŞKA KILIÇ-Osmanlı dönemi Kabzası gümüş üzeri savat işçilikli namlusu üç oluklu kınsız Şaşka Ebat:87 cm

    Lot No: 99

    Lot: 99

    ŞAŞKA KILIÇ-Osmanlı dönemi Kabzası gümüş üzeri savat işçilikli namlusu üç oluklu kınsız Şaşka Ebat:87 cm

    TLSold
  • SAVATLI KAMÇI-Osmanlı dönemi düşük kondüsyonda savatlı kamçı Ebat:44 cm

    Lot No: 100

    Lot: 100

    SAVATLI KAMÇI-Osmanlı dönemi düşük kondüsyonda savatlı kamçı Ebat:44 cm

    TLSold
  • DUPONT ÇAKMAK-Fransız siyah lake Line-1 Dupont çakmak Ebat: 5x3.5 cm.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    DUPONT ÇAKMAK-Fransız siyah lake Line-1 Dupont çakmak Ebat: 5x3.5 cm.

    TLSold
  • PORSELEN ÖRDEK BİBLOSU-Çin kallavi boy ördek biblosu Ebat: 33x26 cm.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    PORSELEN ÖRDEK BİBLOSU-Çin kallavi boy ördek biblosu Ebat: 33x26 cm.

    TLSold
  • PEYSAJ TABLO-Kontra üzeri yağlı boya İstanbul peysajı Ebat: 46x24 cm.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    PEYSAJ TABLO-Kontra üzeri yağlı boya İstanbul peysajı Ebat: 46x24 cm.

    TLSold
  • BEZ FRAGMANI-Osmanlı 18.yy bez fragmanı Ebat:42x15 cm

    Lot No: 104

    Lot: 104

    BEZ FRAGMANI-Osmanlı 18.yy bez fragmanı Ebat:42x15 cm

    TLSold
  • BAKIR TAS-Osmanlı Tuğra motifli yazılı bakır tas Ebat:14 cm

    Lot No: 105

    Lot: 105

    BAKIR TAS-Osmanlı Tuğra motifli yazılı bakır tas Ebat:14 cm

    TLSold