• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

32.OSMANLI VE AVRUPA ESERLER MÜZAYEDESİ

ÖNEMLİDİR LÜTFEN OKUYUNUZ........

Müzayede Katalog peyleri  20 Ekim Pazar saat 20:30 da kapanıp,akabinde saat 20:31 de canlı müzayede formatına geçecektir. Canlı pey süresi 15 saniye olup her yeni pey geldiğinde süre 10 saniye uzayacaktır.

Müzayedemizde komisyon oranı %15, KDV oranı ise %20'dir. Ödemeler müzayede bitiminden sonra en geç 7 (yedi) iş günü içerisinde alınmaktadır.Ünal Müzayede Evi Belirtilen sürede ödemesi yapılmayan ürünlerin satışını iptal etme hakkını saklı tutar.

Satışa çıkan Eserleri 19 Ekim Cumartesi saat 18:00 a kadar Ünal Müzayede Evinde inceleyebilirsiniz.Müzayedemize katılan alıcılar ürünü yerinde GÖRMÜŞ,İNCELEMİŞ ve HALİYLE KABUL ETMİŞ olarak değerlendirilecektir.

Tüm Eserlerin ''haliyle'' satışa sunulduğunu,Alıcı satılan malı pey sürmeden evvel yeterince kontrol ettiğini ve Borçlar kanunun 198. maddesinde belirtilen hükümlerden feragat ettiğini kabul ve Tahhüt eder.

Satılan Eserlerin Nakliye ve Kargo ücretleri Alıcıya aittir.Kargoda oluşabilecek hasarlardan Firmamız mesul değildir,Eserlerin elden teslim alınması önerilir.

Açık arttırma sonrası "SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI veya ALIMDAN VAZGEÇME" söz konusu değildir. Aksi halde cezai şart olarak %35 aracılık hizmeti uygulanmaktadır

Lot: 21 » HAT

FUAT BAŞAR

Ketebeli Hicri:1435 tarihli el çekme levha Ebat Çerçeve:36x36 cm

Fuat Başar, hattat, ebrûcu ve şair. Tıp tahsili yaparken 1976 yılında hüsn-ü hat ile meşgul olmaya başlamıştır. Çeşitli zorluklarla yazıya devam etmiş bir süre sonra Hamid Aytaç ile tanıştıktan sonra öncelikle mektuplaşarak sonra hocasının atölyesinde eğitim almıştır

Detaylar
Lot: 37 » EFEMERA

III.MUSTAFA FERMAN

MUSTAFA HAN Bin Ahmed(Sultan 3.Mustafa)Tokat'ta Acı? Orta Cami-i şerifinde senevi bir müd galle ile vazifeli olan...MEHMED HALİFE'nin elindeki Ferman zâyi' olduğundan Fermanı tecdiden(yenilenerek) eskiden olduğu gibi vazifesine devam etmesini emrettim./Recep ayı sonları sene 1173 (miladi Mart 1760) Ebat:53x25 cm

III. Mustafa, divan edebiyatındaki mahlasıyla Cihangir, 26. Osmanlı padişahı ve 105. İslam halifesi. Babası Sultan III. Ahmed, annesi Emine Mihrişah Kadın'dır. Babasının 1730'da padişahlıktan çekilmesinden sonra yirmi yedi yıl kafes hayatı yaşamıştır. Amcasının oğlu III. Osman'ın ölümü üzerine 1757'de tahta geçmiştir.

Detaylar
Lot: 38 » EFEMERA

IV. MUSTAFA BERAT

MUSTAFA HAN Bin Abdulhamid DADAY KAZASINA TÂBİ'(Kastamonu civ.) GELİK nam karyede(köyde)Ömer Efendi'nin inşa ettiği câmide yevmi(günlük) 1 akça ile vazifeli olan ES-SEYYİD İSMAİL HALİFE'nin Beratı tecdid-yeni belge(yeni Padişah'ın tahta oturması nedeniyle) hicri 9 Cemaziyel'âhir 1222’de(14 Ağustos 1807'de) olunarak işbu Berat yazıldı Ebat:76x26 cm

IV. Mustafa, 8 Eylül 1779'da doğmuştur. Genç yaşta tahta geçen diğer Osmanlı padişahları gibi o da sarayın "Kafes" adlı bölümünde büyümüştür.1807'de, III. Selim'in Yeniçeriler tarafından tahttan indirilmesinin ardından IV. Mustafa tahta çıkmıştır. Ancak bu tahta geçiş, Yeniçeri Ocağı'nın baskısı altında gerçekleşmiştir.Tahta çıkmasının hemen ardından, Yeniçerilerin baskısıyla III. Selim öldürülmüştür. Bu olay, IV. Mustafa'nın hükümeti altında gerçekleşmiştir. IV. Mustafa, Yeniçeri Ocağı'nın baskısıyla III. Selim'in başlattığı Nizam-ı Cedid reformlarını kaldırmıştır. Bu, Osmanlı'nın modernleşme çabalarında önemli bir gerileme olarak görülmektedir. Bu dönemde İngiliz donanması Dardanelles'e girerek Osmanlı İmparatorluğu'na baskı yapmıştır.Alemdar Mustafa Paşa ve Sened-i İttifak: Alemdar Mustafa Paşa'nın İstanbul'a gelerek Yeniçerilere karşı başlattığı harekat ve ardından IV. Mustafa'nın tahttan indirilmesi, bu dönemin önemli olaylarındandır. Alemdar Mustafa Paşa'nın önderliğindeki modernleşme yanlılarıyla Sened-i İttifak adlı bir anlaşma imzalanmış, bu anlaşma ile merkezi otoritenin yanı sıra eyaletlerin de hakları korunmuştur.Alemdar Mustafa Paşa'nın İstanbul'a gelişi ve Yeniçerilere karşı gösterdiği güç, IV. Mustafa'nın tahttan indirilmesine neden olmuştur. Tahttan indirildikten kısa bir süre sonra, 17 Kasım 1808'de öldürülmüştür.IV. Mustafa'nın kısa saltanatı, Osmanlı İmparatorluğu'nda iç karışıklıkların ve merkezi otoritenin zayıflığının en yoğun yaşandığı dönemlerden biridir. Bu dönem, Osmanlı'nın modernleşme çabalarının ve iç dinamiklerinin bir arada nasıl etkileşime girdiğini gösteren önemli bir döneme işaret etmektedir.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 2
sonraki