• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

OSMANLI ELİT ESERLER MÜZAYEDESİ

Müzayede Katalog peyleri 24 Kasım Cuma saat 20:30 da kapanıp,akabinde saat 20:32 de canlı müzayede formatına geçecektir. Canlı pey süresi 15 saniye olup her yeni pey geldiğinde süre 10 saniye uzayacaktır.

Müzayedemizde komisyon oranı %10, KDV oranı ise %20'dir. Ödemeler müzayede bitiminden sonra en geç 7 (yedi) iş günü içerisinde alınmaktadır.

Satışa çıkan Eserleri 23 Kasım Perşembe saat 18:30 a kadar Ünal Müzayede Evinde inceleyebilirsiniz.Müzayedemize katılan alıcılar ürünü yerinde görmüş ve incelemiş olarak değerlendirilecektir.

Açık arttırma sonrası "SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI veya ALIMDAN VAZGEÇME" söz konusu değildir. Aksi halde cezai şart olarak %30 aracılık hizmeti uygulanmaktadır

Lot: 43 » OBJE

PRENS İBRAHİM HİLMİ

Mısır Kralı I. Fuad'ın kardeşi Prens İbrahim Hilmi'ye ait Hidiv Hanedan Armalı Christofle kallavi boy tepsi Ebat: 88X60 cm.

19.Yüzyıl. Osmanlı, Hıdiv. Devasa boyutlarda. Christofle imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. Merkezi “Hıdiv Tacı” ve Eski Türkçe (Osmanlıca) istifli hat ile “İbrahim Hilmi” ibareli. Hanedan’ın yüksek zevkini gözler önüne seren kalite ve estetikte stilize floral tezyinatlı, çift kulplu Fevkalade kondisyonda. Hıdiv Hanedanı’na ait olması sebebi ile büyük önem arz eden yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk eserdir

Detaylar
Lot: 44 » EFEMERA

ABDURRAHMAN B. MUHAMMED B. ALİ B. AHMED el-BİSTAMİ el-HURÜFİ (ö. 858/1454)

Kitabın yazarı Abdurrahman bin Muhammed Bistami Kitabın eksik kısmını tamamlayan Şeyhzade Hacı Ahmed efendidir Eksik kısmın tamamlandığı tarih 1295 dir.Kitap muhafazası ile bulunmaz nitelikte her Koleksiyonerin sahip olmayı isteyeceği bir eserdir.Ebat:Muhafaza 21x11x27 cm-Kitap:17x12 cm

Antakya’da doğdu. İslâmî ilimlerde yetişmek arzusuyla çeşitli ilim merkezlerini dolaştı. M. Smith, kaynak göstermeksizin, Bistâmî’nin 803’te (1401) Halep’in Timur tarafından yağmalanmasını görmüş olabileceğini belirtir (EI2 [Fr.], I, 1286). Daha sonra Kahire’ye giden Bistâmî dinî ilimlerin yanı sıra simya, tıp, tarih gibi alanlarda kendisini yetiştirdi. O dönemde Osmanlılar’ın en önemli ilim ve kültür merkezi olan Bursa’ya ne zaman gittiği belli değildir. Burada, ilim adamlarını himaye etmekle tanınan II. Murad’ın ilgi ve teveccühünü kazandı; bazı eserlerini ona ithaf etti ve bu şehirde öldü.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 2
sonraki